Održan četvrti ciklus radionica karijernog savjetovanja

Od 19. – 23. srpnja 2021. proveden je četvrti, ujedno i posljednji ciklus radionica grupnog karijernog savjetovanja. I ovog puta radionice su održane online, putem platforme Zoom. Sudjelovalo je ukupno 6 polaznika koji su kroz 4 modula radili na poboljšanju svojih vještina i kompetencija za aktivno traženje posla.

Prvi dan radionica polaznici su otkrivali svoje interese i vještine rješavajući upitnike te uspoređivali dobivene rezultate sa svojim trenutnim karijernim putom. Drugi dan bio je posvećen informiranju polaznika na koji način tražiti posao, počevši od liste kontakata, izrade popisa potencijalnih poslodavaca, pisanja Plana razvoja karijere, pa do aktivnih mjera zapošljavanja i samozapošljavanja te mogućnosti volontiranja i rada diljem Europske unije.

Treći je dan bio posebno zanimljiv polaznicima jer su dobili savjete o pisanju molbi i životopisa, koje su polaznici samostalno izrađivali 4. dan radionice, uz pomoć voditeljice Job Cluba. Posljednji dan radionice karijerni savjetnici komentirali su i davali savjete kako poboljšati napisane molbe i životopise polaznika te su im dali smjernice kako se ponašati na razgovoru za posao, uz mnoštvo primjera iz prakse.

Nastavni materijali radionica dostupni su na stranici Rezultati, a dodatni sadržaji nalaze se na sustavu za e-učenje Job Cluba.