Održan drugi ciklus radionica karijernog savjetovanja

Od 10. do 14. svibnja 2021. proveden je drugi ciklus radionica grupnog karijernog savjetovanja. Ovaj puta radionice su, zbog sveopće situacije s pandemijom bolesti Covid-19, održane online putem platforme Zoom. Sudjelovalo je ukupno 6 polaznika koji su kroz četiri modula radili na poboljšanju svojih vještina i kompetencija za aktivno traženje posla.

Prvi modul naziva Upoznaj sebe i svoje sklonosti odnosio se na ispunjavanje upitnika i testova koji su polaznicima bili korisni za definiranje vlastite osobnosti, otkrivanje osobnih interesa te prepoznavanje vještina i kompetencija koje je važno istaknuti u prijavi na oglas ili tijekom razgovora za posao.

Prepoznaj mogućnosti oko sebe, odnosno drugi modul radionica, polaznicima je pomogao u svladavanju vještina traženja posla i prikazivanju volontiranja kao prikupljenog radnog iskustva, a tijekom njega su dobili informacije o samozapošljavanju, financijskoj potpori i ulozi HZZ – a, aktivnim mjerama zapošljavanja i načinu kako koristiti EU programe za razvoj vlastite karijere.

Kroz treći modul Pokaži poslodavcu tko si, što želiš i možeš polaznici su se upoznali sa značajkama i pravilima pisanja dokumenata potrebnih za prijavu na oglas za posao i pronalazak posla (životopis, molba i motivacijsko pismo) te su uz mentorstvo voditeljice Job Cluba izrađivali vlastite primjere.

Posljednji modul, Predstavi se poslodavcu u najboljem svjetlu, bio je namijenjen poboljšanju komunikacijskih i prezentacijskih vještina te povećanju samopouzdanja polaznika, kako bi se mogli što bolje pripremiti za intervjue.

Nastavni materijali radionica dostupni su na stranici Rezultati, a dodatni sadržaji nalaze se na sustavu za e-učenje Job Cluba.

Novi ciklus online radionica održat će se od 28. lipnja do 02. srpnja ove godine, a prijaviti se možete ovdje.